mayinie's
ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FACEBOOK TWITTER +FOLLOW BLOGGER

Nak jadi kanak kanak balik. Hm.
Assalamualaikum semua :)

Now, jam 2.43 AM berdasarkan jam kat laptop aku. Tak tahu lah pulak kot kot jam kat laptop aku ni aku ni salah. Btw, good night morning! ;) Okay, sebenarnya aku tak boleh tidur. Nak tahu kenapa? Sebab mata ni belum mengantuk .__. Dan aku sangat sangat tahu yang ramai lagi pelajar belum tidur time ni. Haaa, buat apa tu? :p

   Okay, okay, okay! Korang mesti fikir aku dah lari tajuk kan? No no no! Tu cuma intro je. K k k. Bawa bertendang bertenang! I'll start my story with Bismillah. Okay, hidup sebagai seorang teenager memang banyak masalah. Masalah ni lah, masalah tu lah. Kan? Hm, bila aku fikirkan semua masalah aku. Ia membuatkan aku rasa macam nak.. "Erghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!! I hate myself and wanna die!!..". Tapi kan, aku tahu. Tak baik betul aku mengeluh centu kan? Hidup mesti diteruskan ;) Orang kata, masalah mematangkan kita. Masalah akan membuat kita lebih berhati-hati. Betul ke? Hm, entahlah. And tadi aku teramatlah bosan, so aku korek korek google. Then terjumpa satu laman web ni. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa, laman web apa ye?

Jeng

Jengg

Jenggg

Jengggg

Jenggggg

Jengggggg

Dan laman web tu ada sebuah 'story' yang agak menarik. Aku pun tak tahu tu story ataupun quote. Aku main baca je, then tetiba rasa nak update kat blog. Okay, jom baca..

I want to be a child again, 6 years old is good.
I want to once again think that candy is better than money, because you can eat candy.
I want to go to McDonalds and still believe it is a 5 star restaurant.
I want to go outside without worrying how my hair looks.
I want to go back to the days when music was clean and pure.
I remember when I was innocent, and I thought that everyone was happy because I was.
I want to distance myself from the complexities of life, and once again become excited over the small things.
I want to ride my bike all the way to the park, without worrying that I will get kidnapped.
I want to live simple again, I don't want my days to be full of computers crashing, mountains of paperwork on my desk, and how to survive a few more days during the month when there is no money left in my check book.
I want to believe in the power of laughter, of a hug, a handshake, of a kind word, of truth, justice or peace.
I want once again to believe in the human race.
I wish that each one of us could live a part of that child we all have inside and do not let ourselves be dragged down by the society which surrounds us.
If we all thought and acted a little like children, don't you think a lot of things in the world would be different?

Tajuk dia "I want to be a child again." Sesuai sangatlew dgn tajuk entry nih. Nak jadi kecik balik. Takde masalah, dosa pun takde. Hm ;(


Written by me at 9:34 AM | 0 Alien{s}

REWIND ME THE PAST | MY SWEET FUTURE